High Dynamic Range, HDR, is een nieuwe beeldtechniek die het mogelijk maakt om veel realistischere beelden te tonen op televisie. Misschien vond je de beelden op je bestaande televisie al erg goed, en dat is ook zo, maar toch zijn er bepaalde gevallen waarin een conventionele televisie niet in de buurt komt van de realiteit.

HDR 4K maakt het mogelijk om heel heldere lichtaccenten te tonen, bijvoorbeeld de vonken van een vuur, of de reflecties van de zon op water of chroom. Het kan kleuren tonen die onze huidige televisies niet kunnen tonen (denk maar aan het felle brandweerwagenrood), en het toont veel subtiel schaduwdetail in donkere beelden.

Kies ook voor de juiste HDMI kabel

Een televisie met HDR kopen is één ding, maar om dit optimaal te kunnen gebruiken zul je ook de juiste HDMI kabel moeten kopen. En het beste is natuurlijk een HDMI kabel van de beste kwaliteit.

Ik zou je daarom de webwinkel van RU Connected aanraden. Hier vindt je eenvoudig de beste HDMI kabels van de beste kwaliteit. Voor meer informatie verwijs ik je naar
de website van RU Connected.