Een incassobureau inschakelen is voor menig ondernemer een grote stap. Met de incasso overdragen aan een incassobureau en een incassoprocedure starten ontstaat er een andere relatie met uw niet-betalende klant. Alhoewel uw klant niet betaalt, wilt u deze in de meeste gevallen ook weer niet kwijt.

Het is daarom belangrijk dat u bij het inschakelen van een incassobureau voor het innen van openstaande facturen een betrouwbare partij inschakelt. Wanneer schakelt u een incassobureau in en draagt u uw openstaande vorderingen over aan een no cure no pay incassobureau?

Een incasso procedure starten direct na het verlopen van de vervaldatum van de factuur; is dat toegestaan? Wilt u dan het incassobureau inschakelen na de eerste aanmaning? Of de tweede? Gelukkig is er een wettelijke termijn voor incasso tussen bedrijven onderling en is er een eenvoudige regel voor de incassoprocedure starten.

Per 16 maart 2013 zijn betalingstermijnen voor facturen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en de overheid wettelijk vastgelegd. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudiger hun betalingsachterstanden innen, er is immers een wettelijke regel waar bedrijven zich aan dienen te houden. Hoofdzakelijk zijn deze regels ook vastgelegd in Europees verband. Indien u onderling niets heeft afgesproken dat is de wettelijke betalingstermijn 30 dagen. Na deze termijn kunt u actie ondernemen. Schakel daarom vandaag nog een incassobureau Rotterdam in.