Een Maxi-Cosi kiezen is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien komt het door het feit dat ik een vrouw ben, maar serieus: er zijn zoveel verschillende autostoeltjes! Van al deze stoeltjes is de Maxi-Cosi waarschijnlijk het bekendste merk, maar ook zij hebben weer verschillende type stoeltjes.

Waar de naam ‘Maxi-Cosi’ vandaan komt

In de volksmond wordt een autostoeltje voor een baby vaak een ‘Maxi-Cosi’ genoemd. Maxi Cosi is een merknaam maar is door jarenlange ervaring ingeburgerd als algemene term voor een baby-autostoeltje.

Zo is de Maxi-Cosi CabrioFix een populaire en veilige autostoel, maar er zijn ook veilige autostoelen van andere merken verkrijgbaar. Staar je tijdens je keuze niet blind op een bekend merk, maar kijk vooral naar veiligheid en het design van het autostoeltje voor je baby.

Groep 0+ of groep 0/1

Autostoeltjes worden ingedeeld in groepen die zijn gemaakt op basis van het gewicht en de lengte van het kind. In groep 0+ vind je autostoeltjes waar je je kindje vanaf de geboorte tot 13 kg. veilig in kunt vervoeren.

Meestal gebruik je zo’n autostoeltje tot 9 á 12 maanden, afhankelijk van de lengte van je kindje. Autostoeltjes uit groep 0/1 zijn geschikt voor kinderen vanaf de geboorte of vanaf 6 maanden (als ze zelfstandig kunnen zitten) tot ongeveer 4 jaar.